Teambuilding

5 Teambuilding Tips: Smeed een hecht team

Team xl foto

Teambuilding is een belangrijk onderdeel tijdens de vorming en instandhouding van een goed geolied team. Als manager ben je vaak verantwoordelijk voor het bedenken en vervolgens organiseren van teambuilding activiteiten. Teambuilding tips nodig?

Dat kan nog vrij pittig zijn, want niet alleen moet de activiteit boeiend zijn, maar ook nuttig vanuit een teambuilding perspectief. Om je een handje te helpen heeft Team XL vijf gratis teambuilding tips opgesteld voor het organiseren van teambuilding activiteiten.

1. Samenwerking als uitgangspunt van teambuilding – Teambuilding Tips

Het belangrijkste doel van teambuilding is dat het team beter gaat functioneren, waarvoor samenwerking van groot belang is. Om de onderlinge samenwerking te verbeteren, is het dan ook belangrijk dat de teambuilding activiteit een samenwerkingsaspect bevat.

Een teambuilding activiteit waar het ieder voor zich is kan leuk zijn, maar heeft waarschijnlijk weinig invloed op de mate van samenwerking binnen het team. Zoek daarom altijd een teambuilding activiteit waar er in teams wordt gewerkt, of waar het gehele team zelfs moet samenwerking.

NIET ZELDEN KOMEN ER VANUIT HET TEAM BOVENDIEN ORIGINELE TEAMBUILDING TIPS, BIJVOORBEELD VAN EEN EERDERE BAAN.

Een goede teambuilding tip hierbij is om te zorgen voor onderlinge teams van mensen die op de werkvloer niet al een goede samenwerking hebben, maar juist teams samen te stellen op basis van groepen mensen waar nog winst te behalen valt.

2. Teambuilding organiseren samen met het team – Teambuilding Tips

De manager is vaak grotendeels verantwoordelijk voor het organiseren van teambuilding activiteiten, maar dit wil niet zeggen dat het team er zelf niet bij betrokken kan worden.

De ervaring leert dat teams meer plezier hebben in teambuilding activiteiten wanneer zij zelf zeggenschap hebben gehad over het teambuilding uitstapje.

Niet zelden komen er vanuit het team bovendien originele teambuilding tips, bijvoorbeeld van een eerdere baan. Tenslotte toont het betrekken van het team aan dat de manager graag wil dat het team meedenkt.

Het toont het goede voorbeeld, namelijk dat van samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *